Leczenie barwami

Podziwiamy tęczę słoneczną, przyglądamy się odbiciu kryształu, nie zdając sobie sprawy z ogromu mądrości, jaką otwiera przed nami ta siedmiokolorowa księga. Nie zastanawiamy się, co znaczą te barwy w naszym życiu, jaki może być ich wpływ. Tymczasem każda z tych barw inaczej oddziałuje, inne ma przeznaczenie. Tyle lat już minęło od powstania ludzkości, a ta wielka, niebosiężna księga, rozkładana po każdym deszczu niby staroegipski papirus, leży dotąd nie odczytana, oczekując swojego Champolliona. Cóż za potęga zawarta jest w tych tęczowych promieniach słońca, skoro one właśnie powołują i one utrzymują przy życiu cały wegetatywny świat. W latach ostatnich skonstruowano, jak wiemy, wiele motorów poruszanych jedynie energią słonecznego naświetlenia, do nich przecie należy słynny Łunochod księżycowy. Te same promienie utrzymują nas przy życiu, a skoro ich tęczowa księga tak szczerze i otwarcie od wieków nam ukazuje siedem swoich barw, w nich musimy szukać przede wszystkim zróżnicowanych wpływów na otoczenie. Baczna obserwacja i skrupulatna analiza doprowadzi nas do rewelacyjnych odkryć. Tych odkryć dokonało już wielu ludzi na Zachodzie, a wśród nich kilku dyplomowanych doktorów medycyny. Okazuje się, że umiejętnym zadziałaniem barw na pewne określone organy ludzkie możemy je i,łrzymywać w równowadze, a nawet leczyć. Jaką drogą? Jaką metodą? Rzecz skomplikowana. Cztery drogi prowadzą do tego:

– 1. naświetlanie bezpośrednie słoneczne poprzez kolorowy ekran (w zastępstwie słońca może być użyta lampa)

– 2. „wdychanie” słońca poprzez barwny muślin

– 3. okłady z nasłonecznionych worków

– 4. picie nasłonecznionej wody.

Wszystko to oczywiście mOsi być odpowiednio dawkowane. Najpraktyczniejsze jest naświetlanie bezpośrednie, dokonywane w specjalnych budkach o szklanej ściance z wymiennymi kolorami, albo po prostu za pomocą ruchomego ekranu. Rozpatrzmy kolejno działanie poszczególnych barw na organizm.

Kolor czerwony – dieta specjalna: buraki, liście buraczane, czerwona rzodkiewka, czerwona kapusta, karczochy, szpinak, wszelkie czerwono zabarwione owoce, także czarne porzeczki, śliwki itp.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>